بنام خدا
متولد ۱۳۵۰ در شهر بابل از یک خانواده فرهنگی
کسب دکترای پزشکی عمومی از دانشگاه علوم پزشکی تهران در ۱۳۷۸
کسب تخصص در بیماریهای داخلی از دانشگاه علوم پزشکی تهران در ۱۳۸۹
کسب فوق تخصص در غدد درون ریز و متابولیسم بالغین از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ۱۳۹۳
کسب رتبه اول ازمون دانشنامه رشته فوق تخصصی غدد درون ریز کشوری در سال ۱۳۹۳
غدد درون ریز بدن هورمون هایی ترشح می کنند که تقریباً بر همه سلول ها، اندام ها و عملکردهای بدن اثر می گذارند و شامل غده هیپوتالاموس، هیپوفیز، تیروئید، پاراتیروئید، آدرنال، و غدد تناسلی می باشند. پانکراس نیز بااینکه به سیستم گوارش نیز مربوط است اما چون آنزیم های گوارشی را تولید و ترشح می کند، بخشی از این سیستم مترشحه هورمونی به حساب می آید. هیپوتالاموس که در بخش پایینی مرکز مغز واقع شده است، اصلی ترین رابط بین سیستم درون ریز و سیستم عصبی به شمار می رود و غده هیپوفیز را کنترل می کند. غده هیپوفیز بااینکه چندان بزرگتر از یک نخودفرنگی نیست، مهمترین بخش سیستم درون ریز به شمار می رود. این اندام گاهاً “غده اصلی” نامیده می شود، چون هورمون هایی را تولید می کند که غدد درون ریز دیگر را کنترل می کنند. غده هیپوفیز به دو بخش تقسیم می شود:بخش پیشین و بخش پسین. بخش پیشین فعالیت غدد تیروئید، آدرنال، و تناسلی را تنظیم می کند. از میان هورمون هایی که این غده ترشح می کند، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
هورمون رشد، که رشد استخوانها و سایر بافت های بدن را تحریک می کند و در استفاده بدن از موادمغذی و معدنی نقش دارد. هورمون پرولاکتین، که تولید شیر را در زنان شیرده فعال میکند.
هورمون تیروتروپین، که غده تیروئید را برای تولید هورمون تیروئید تحریک میکند.
کورتیکوتروپین، که غده آدرنال را برای تولید برخی هورمون های خاص تحریک میکند.
غده هیپوفیز همچنین اندورفین نیز ترشح می کند. اندورفین ها مواد شیمیایی هستند که برای کاهش حساسیت به درد، بر روی سیستم عصبی کار می کنند. علاوه بر این، غده هیپوفیز هورمون هایی نیز ترشح می کند که به تخمدان ها و بیضه ها برای تولید هورمون های جنسی پیام می فرستند. غده هیپوفیز همچنین تخمک گذاری و چرخه قاعدگی را نیز در زنان کنترل می کند.
بخش پسین غده هیپوفیز، هورمون های ضد ادرار ترشح می کند که با تاثیری که بر کلیه ها و دفع ادرار دارد، به حفظ توازن آب بدن کمک میکند. هورمون دیگری که این بخش ترشح می کند، اکسیتوسین است که انقباضات رحم را طی وضع حمل ایجاد می کند.